TOELATING


Amsterdam Film School hanteert per september 2018 een toelatingsprocedure voor de opleidingen Regie Fictie en Regie Documentaire. Deze toelating is nodig om de kwaliteit van de opleidingen te waarborgen en het maximale uit jouw leertraject te halen.

Voor onze vooropleidingen geldt per september ook een toelating welke bestaat uit een intakegesprek vooropleiding, deze is naar eigen wens in te plannen. Ook hier worden een aantal onderwerpen besproken om te beoordelen of de opleiding en school een geschikte keuze voor jou is.

De toelating voor onze reguliere opleidingen bestaat uit drie onderdelen: een motivatiebrief, kennistoets en een intakegesprek.

Indien je eerst kennis wilt maken met Amsterdam Film School en een studieadvies wenst kun je bij ons altijd een introductiegesprek inplannen. We kijken samen met jou waar je kracht ligt, welke studie je het beste bij je past en kunnen indien je graag door wilt de toelatingsprocedure starten.

Filmmaken is verhalen vertellen en dit vertalen naar beeld. Het is een bijzonder beroep en een absolute ambacht. Om erachter te komen of je daadwerkelijk geschikt bent voor Amsterdam Film School doe je een toelating. Het niveau van onze reguliere opleidingen ligt hoog en om jou op de juiste manier te bedienen zijn er opleidingen, cursussen, masterclasses voor elk niveau. Kijk samen met ons welke opleiding het beste bij je past en haal zo het optimale uit je studie bij Amsterdam Film School.

Eerste ronde: Motivatiebrief

Nadat wij jouw motivatiebrief hebben ontvangen krijgen je uiterlijk na 14 dagen bericht of je door bent naar de tweede ronde. 

Tweede ronde: Kennistoest
De kennistoets neemt maximaal een uur in beslag en kan vanuit huis gemaakt worden. Nadat je deze toets gemaakt hebt ontvang je direct uitslag. Indien je door bent kun je naar keuze een intakegesprek inplannen.

Derde ronde: Intakegesprek
In de derde ronde word je uitgenodigd voor een informeel toelatingsgesprek en controleren we alle formaliteiten die bij je inschrijving van toepassing zijn. Nadat alles is doorlopen ben je officieel geselecteerd voor je Opleiding van Amsterdam Film School.

Iedereen kan zich aanmelden voor een toelating aan Amsterdam Film School. Ga naar je opleiding naar keuze en kies vervolgens voor de button aanmelden. Je wordt vervolgens doorverwezen naar een template van de motivatiebrief waarna je deze kunt uploaden en toesturen naar de jury van Amsterdam Film School.

AANGENOMEN?

Indien je bent aangenomen voor een van onze opleidingen krijg je een bevestigingsmail met daarin jouw eigen afscampus.amsterdam e-mailadres. Met dit e-mailadres heb je vervolgens ook toegang tot onze digitale leersysteem en kun je tevens met korting een adobe cloud pakket aanschaffen. Voor meer info zie http://www.adobe.com/creativecloud/buy/students.html.

We delen je daarna met je lesrooster voor de opleiding zodat je gelijk weet waar en wanneer je les hebt gedurende de periode die je bij ons op school zit. Daarnaast maak je kennis met onze procedures zoals verhuur van apparatuur en andere school gerelateerde zaken.

AFGEWEZEN?

Indien je bent afgewezen voor een onze reguliere opleidingen kun je altijd deelnemen aan onze vooropleidingen, masterclasses en workshops. Mocht je je graag aanmelden voor de vooropleiding plan je een afspraak in via (…). Zo zorgen we ervoor dat iedereen les op maat krijgt en je in de juiste groep bent ingedeeld om je opleiding tot een succes te maken.

TOELATING VOOROPLEIDING


Na aanmelding voor een vooropleiding plan je via de website van Amsterdam Film School een intakegesprek in.

Wat word er besproken in een intakegesprek vooropleiding?

Motivatie
Achtergrond
Studielast
Ambitie / Doelen
Financiën
Studie advies

Nadat alles is besproken kijken we samen met jou wel opleiding het beste bij je past. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en met plezier kunt beginnen aan een van onze vooropleidingen.

De uitslag van de intake is direct aansluitend na je intakegesprek. Je hoort dus meteen of je bent aangenomen voor een van onze vooropleidingen en start het inschrijvingsproces om je aanmelding compleet te maken. Dit is met uitzondering van de opleiding Camera Acteren. Heb je interesse in Camera Acteren verzoeken we je naar de toelatingsprocedure van deze opleiding te gaan (link).

TOELATING REGULIERE OPLEIDING


Reguliere opleidingen

Door een motivatiebrief te schrijven komen niet alleen wij maar ook jijzelf erachter of er een filmmaker in je schuilt.

In de motivatiebrief (max 600 woorden) vertel je het volgende:

Waarom wil je een korte film maken?
Wat is je achtergrond?
Waarom wil je juist aan Amsterdam Film School een opleiding volgen?
Wat zijn je ambities na het volgen van de opleiding?
Hoeveel tijd heb je en kan je vrijmaken voor het volgen van een opleiding?
Wat zou je graag willen leren aan Amsterdam Film School?
CV bijvoegen

De motivatiebrief wordt gelezen door de jury van AFS. Nadat deze beoordeeld is en van feedback is voorzien door de jury krijg je bericht of je door bent naar de tweede ronde; de kennistoets.

In deze toets test Amsterdam Film School je de algemene kennis, betreft vakjargon en basiskennis uit de filmindustrie. Uit elke module van de Opleiding komen verschillende termen en situaties voor om zo te kunnen beoordelen of je genoeg basiskennis heeft om de reguliere opleiding te volgen. 

Wat kun je verwachten van de toets?

75% multiple-choice
25% open vragen
Vakjargon
Set disciplines
Inzicht
Veel voorkomende situaties

 Indien blijkt dat je nog onvoldoende basiskennis hebt adviseert Amsterdam Film School om via een “Intakegesprek Vooropleiding” te starten met de Vooropleiding Regie Fictie. Mocht je een score van 80% of hoger hebben wordt je doorverwezen naar de laatste stap binnen de toelatingsprocedure welke een Intake gesprek betreft (let wel dit is een ander “Intakegesprek” dan een “Intake Vooropleiding”).

De derde fase in de toelatingsprocedure betreft een kennismakingsgesprek oftewel een “intakegesprek”. Amsterdam Film School kan op basis van dit gesprek besluiten dat je wellicht nog niet klaar bent voor een van onze reguliere opleidingen en je daarom adviseren eerst een Vooropleiding te volgen. Deze keuze is gebaseerd op de expertise en kennis van de jury van Amsterdam Film School.

Het intakegesprek:

Achtergrond
Toelichting van motivatiebrief
Studielast
Ambitie / Doelen
Financiën

Mits je niet akkoord gaat met het gegeven studieadvies kun je een aanvraag doen om een eigen geregisseerde film van maximaal 3 minuten in te sturen binnen een termijn van maximaal 2 weken. Op basis van deze korte film kan je alsnog aangenomen worden voor de opleiding. De korte film wordt beoordeeld op basis van: verhaal, originaliteit, decoupage, spelregie en dramatische montage.

De uitslag van de intake volgt uiterlijk 2 dagen na je gesprek maar in sommige gevallen hoor je meteen of je bent aangenomen. Nadat je bent aangenomen start het inschrijvingsproces en maken we je aanmelding definitief. Van harte gefeliciteerd je kunt beginnen aan je studie bij Amsterdam Film School.

Indien je niet bent aangenomen zijn er twee opties:

1. Je begint aan een van onze vooropleidingen (link)

2. Je wil Amsterdam Film School graag overtuigen en kiest ervoor om binnen twee weken een korte film van maximaal 3 minuten in te sturen. Zie: Aangenomen of afgewezen (link)?